Shabby Chic – a kopott elegancia

21 aug
Shabby chich stílusú hálószoba

Shabby Chic – a kopott elegancia

A shabby chic stílus, mely lényegében kopott eleganciát jelent, a vintázs elemeket hangsúlyozva teremt egy antik bolhapiacos hangulatot. Nézzük meg, mit kell tennünk, hogy otthonunkba beköltözzön a shabby chic stílus!

Keverés és párosítás

Ne féljünk a különböző színek, stílusok, korszakok keverésétől. A képen látható hálószobában a festett, foltos, avítt fa bútor remekül megfér a fém tárgyak mellett is.

Shabby chich stílusú hálószoba

Vintázs darabok

Ahhoz, hogy a shabby chic stílust az otthonodba vidd, végy egy rész vidámságot, egy rész kifinomultságot és egy csipetnyi régiest. A konyha vintázs étkészletei, kiegészítői a fehérre és pasztellre festett bútorokkal a shabby chic stílus eszenciáját jelenítik meg.

Szórakoztató és nőies

A shabby chic a vidám, nőies részletekről szól. Itt az aranyszínű, íves tükör és a kicsi, csillogó csillár kedvessé teszik ezt a hangulatos reggelizőt. A székpárnák szélén lelógó szoknyák lágyítják az X alakú háttámlák vonalát, míg a pasztellszínű szövet a padon puha és csinos megjelenést ad hozzá.

Fehér cuccok

A fehér különféle árnyalatai a shabby chic stílus meghatározó jegyei, a lakótérnek intim hangulatot kölcsönöznek.

Gyönyörű beépített modulok

Egy meghitt, hívogató előtér megteremtéséhez a beépített padok és tárolók, a kabáthorgok járulnak hozzá. A megjelenés fokozásához terítsük le a padot egy szép pránával vagy a tárolódobozokat fedjük virágos mintákkal.

Éles és tiszta vonalak

A shabby chic stílushoz nyugodtan adjunk egy kis kortárs beütést az egyenes vonalú, letisztult bútorokkal és kiegészítőkkel, belsőépítészeti megoldásokkal.

Hangulatos és takart

Szeretné, ha otthona különlegesen kényelmes hangulatot árasztana? A természetesen meleg fa, a vintázs bőr és a huzattal bevont bútorok ezt a hangulatot erősítik. A lényeg, hogy minél több puha, bájos bútordarabot használjunk minél kevesebb modern darabbal.

Szépen patinás

A viseltes bútorok érdekes patinával bensőséges, kényelmes érzetet teremtenek a shabby chic stílusú helyiségekben. A képen néhány öreg ajtót használtak fel az ágy fejtámlájaként. Fontos azonban, hogy mindig távolítsuk el a fellazult festékréteget, s kezeljük le a fát, mielőtt e régi tárgyakat behoznánk otthonunkba.