Legyen műalkotás a falunk!

15 febr

Legyen műalkotás a falunk!

Amikor egy helyiséget szeretnénk kifesteni, gondoljunk úgy a falakra, mint egy üres vászonra, melyet a színek keltenek életre. Nem szükséges azonban mindig a hagyományos megoldásokhoz ragaszkodnunk. Ha saját ízlésünk és otthonunk stílusa megengedi, nyugodtan rugaszkodjunk el a hagyományos megközelítéstől. Egy-egy szokatlan megoldás szinte műalkotássá varázsolhatja otthonunkat, s ehhez nem feltétlenül kell több, mint egy tekercs festőszalag vagy egy erőteljesebb, kiemelő szín.

Színes hullámok

Ahelyett, hogy a megszokott csíkozást alkalmaznánk, próbáljuk ki inkább a hullámokat. Sokkal látványosabb, ráadásul így több kontrasztos színt is használhatunk. Bátran fessük fel szabad kézzel, s olyan lesz a szobánk fala, mint egy absztrakt festmény. Ez ráadásul nagyszerű módja annak, hogy a szobában lévő többi színt összehangoljuk.

Absztrakt dizájn

Folytassuk még egy absztrakt megoldással… Felejtsük el a mintákat, a szimbolikus motívumokat, s eresszük szabadjára képzeletünket és festőszalagunkat. Persze mindez nem zárja ki, hogy olyan színeket vagy alakzatokat használjunk, melyek valamilyen hangulatot vagy emléket idéznek fel bennünk – csak ne akarjunk valamit pontosan megfesteni…

Ez a fal például emlékeztethet minket egy tengerparti sétára – de lehet, hogy másnak épp egy inspiráló hangulatot szimbolizál.

Forrás: Homedit