Ha egy művész a falra fest…

01 aug

Ha egy művész a falra fest…

Nincs is annál érdekesebb, mint amikor egy lakás belső vagy egy ház külső terének festését nem egy hagyományos szakira bízzuk, hanem teret engedünk a kreativitásnak, s egy művészt hívunk meg, hogy tervezzen valami egyedi művészeti alkotást a falra.

Szabó-Lencz Péter, vagy ismertebb nevén Petyka, vizuális művész épp ezt teszi. Grafikusként és festőként dolgozik, emellett a Budapest Avantgarde blog alapító szerkesztője. Petyka a festővászon mellett a falat is művészien alakítja át, miközben mindez nem megy az otthonosság érzésének kárára. A most bemutatott beltéri munkák Héra Kolor Prémium, míg a külsők a Trilak Aqua Kolor festékekkel készültek.

Az alábbi faldekoráció a Z.ESTILO belsőépítészeti stúdió felkérésére készült vidám, geometrikus motívumokkal. “A két különálló apartmanlakásban azonos koncepció mentén terveztem meg és kiviteleztem mindkettő falfestményt” – magyarázza a művész.

Vidám köntösbe bújtatott kapudesign a Silens Photo & Style stúdiónak, mert hogy egy cég is lehet vagány.

A következő munkájáról így vall Petyka: “Levendel Sára enteriőr tervező felkérésére egy teljes körű felújítás alatt lévő Teréz körúti lakásba terveztem, majd kiviteleztem ezt az igen összetett falfestmény installációt. A koncepció egy utcai falfelület létrehozása volt a saját meglátásom szerint. Azért is installáció egyben, mert a festést megelőzően egy speciális falstruktúrát hoztam létre, továbbá utcáról összegyűjtött plakátokat is felhasználtam, hogy minél hitelesebb legyen az összhatás. Ráadásképp a bejárati balkonnál a mérőórák közé is festettem valami jót, amely a szerethetővé tesz néhány gáz- és villanyórát.”

Reméljük, sikerült adnunk némi inspirációt Petyka munkáinak bemutatására. Legyen szó egyszeri otthoni falfestésről vagy egy különleges dizájn kialakításáról, munkatársaink szívesen segítenek kiválasztani a megfelelő Trilak vagy egyéb festékeket. Petykáról pedig ITT tudhattok meg többet.