Amit az alapozásról tudni kell

21 jan
alapozás festés előtt

Amit az alapozásról tudni kell

A tartós festés alapja a felület előkészítés és az alapozás. A nem megfelelően előkészített felületen a legdrágább fedőfesték is hatástalan, és kidobott pénz.

Miért is fontos a felület előkészítése?

A festék elvárt védőhatásának egyik alapfeltétele a kiváló tapadás. Ezt a nem tapadó szennyeződések (öreg festékréteg, rozsda, por és zsír) eltávolításával biztosíthatjuk, amit csiszolással, a por letörlésével, illetve fémeken zsírtalanítással érhetünk el.

Amennyiben kültéri használatban lévő vas és acél tárgyakat festünk, az egyik legkomolyabb gondot a visszarozsdásodás jelenti, ezért a felületen kémiai védelem is javasolt. Ilyen esetben hatásos segítséget nyújt a Trinát vagy a Trinát Aqua korróziógátló alapozó, hiszen rozsdagátló adalékot tartalmaznak, ami közvetlenül a felületen akadályozza meg a korrózió kialakulását.

Fafelületek esetén a későbbi rovarkárok, illetve a gombafertőzések, valamint a felület túlzott szívóképessége okozhat problémákat. Ezek megelőzésére és megszüntetésére használhatjuk a Lazurán Univerzális vagy Oldószermentes faanyagvédőszert.

A FestékCentrum munkatársai minden esetben készséggel segítenek kérdései megválaszolásában és a megfelelő termékek kiválasztásában. Szeretettel várjuk.