Tapétatrendek 2019-ben

26 febr

Tapétatrendek 2019-ben

Az elmúlt években a tapéták újra reneszánszukat élik, nézzük meg, mi divatos az idei évben. Üzleteinkben a dekortapéták széles választékával várjuk az egyszerűtől a luxus kategóriáig. Akár függöny- és bútorszövettel együtt, minden fajta színezett tapétát talál nálunk. De akkor nézzük a trendeket!

Virágok

A virágok is visszatértek, de jóval kifinomultabb módon, mint korábban – miként ez a képen is látható, ahol a nagy virágok megjelenése nyugtatólag hat. Nem csupán vizuálisan érdekes, de a téret is összpontosítja. Remekül illik a hálón kívül fürdőszobákba, lányszobába, mosókonyhába is.

Geometria

Népszerűek a modern, letisztult vonalakkal rendelkező geometrikus tapéták, melyek bármilyen otthonban stílust teremtenek. Úgy teremtenek vizuális érdeklődést a térben, hogy nem nyomna el a helyiséget. Ajánljuk hálókba, előszobákba vagy éppen könyvespolcok mögé. Különleges ötletként a mennyezeten is használhatjuk.

Feltűnő fém

A fémes tapéták szórakoztató módot adnak arra, hogy egy csipetnyi glamúr hatást csempésszünk az otthonunkban, s a lehetőségek száma végtelen. Egy-egy falat így kiemelve költséghatékony módon teremtünk luxusérzést. Azonban ne feledjük, ha fémekről van szó, a kevesebb több. Az ezüstös tapéták a modern, kortárs otthonokhoz illenek jobban, míg az arany a vintage, art deco vagy Hollywood Regency stílusú lakásokban mutat jól.

Textúra

A texturált tapéták megfizethető módot kínálnak arra, hogy költséges építészeti megoldások nélkül különleges megjelenést adjunk otthonunknak. Az egyik legnépszerűbb ilyen jellegű tapéta téglafalat imitál, s remekül mutat éttermekben és modern parasztházakban.